Pobrets, allà te'ls emportes?

No ens agrada gens aquesta pregunta...i tenim per costum contestar-hi: és que allà també hi ha nens i, fins i tot, hi neixen!

Contràriament al que pugui semblar lògic, i parlant per experiència, ens va resultar més complicada la logística d’un viatge al Delta de l'Ebre que la d’un viatge a Egipte. Tot depèn de la planificació. Perquè viatjar amb nens, mentre aquests són menuts, implica planificar alguns detalls i, sovint, tendim a planificar menys quan anem a prop.

Amb els nens hem anat de camping, a hotels de 5 estrelles, de creuer i a hostals força senzills i n'hem après que ells s'adapten a moltes condicions, però que hi ha uns mínims que cal respectar. En el nostre cas el més important a respectar han estat els horaris dels dinars i les migdiades, en canvi els nostres fills han resultat molt flexibles pel què fa als esmorzars i sopars. Però els casos particulars són infinits i això és només el que a nosaltres ens ha funcionat.

Anar d’aventura no és igual que anar a l’aventura.
Per tant, a l’hora d’escollir el destí de les vacances, a casa impera el criteri dels adults i no busquem un “destí familiar” perquè, realment, tots ho són, no? Els nens potencialment s’ho passen bé a tot arreu, només hauriem de ser capaços de trobar allò que els pot divertir en cada indret.

A part dels mitjans de transport i l'allotjament, des que anem amb nens intentem planificar "activitats" per matins i per tardes. Abans de marxar ens preparem una llista de coses i llocs que voldríem fer o visitar i els agrupen en funció de si és millor anar-hi pel matí o per la tarda, però sense situar-ho en dies concrets. Un cop al destí anem decidint quin "paquet" farem cada dia, en funció del cansament, la calor i les mil variables que es poden donar en un viatge.

Tot això implica una extensa tasca de documentació, que a mi m’apassiona i el meu company simplement detesta. Les meves principals eines a l’hora de planificar sortides són alguns fòrums d’internet i guies de viatges. Deixo uns links dels meus predilectes, però aquest tema es mereix ben bé una entrada pròpia. Queda pendent.

Fòrums de viatges
http://www.losviajeros.com/

Guies de viatges
Lonely planet: ben documentada sobretot si el que vols és anar per lliure
Time Out: l'hem descobert recentment, és excel·lent i molt econòmica. Més centrada en l'oci, però les recomanacions de restaurants i els plànols són de les millors.


Crítiques i opinions de viatgers:
Trip advisor: una mina, molt útil. Hi hem publicat algunes entrades.

Booking: les opinions són breus, però útils.
Llibreries especialitzades
Altair: si em perdo, em trobeu allà....la meva ruina.

2 comentaris:

  1. Hola, he arribat al teu blog a través de los viajeros.
    M'encanta aquesta entrada... nosaltres tenim un fill de 3 anys i mig... el vam adoptar fa 9 mesos i de moment les primeres vacances han set una setmana, precisament al delta de l'ebre, però estic començant a organitzar (a mi també m'apassiona i el meu marit ho detesta) un viatge a Tailandia pel primer trimestre del 2012... a part de que m'apassiona viatjar, tinc moltes ganes de poder dir al meu entorn... veieu com si que es pot viatjar tot i tenir fills? ...
    Em llegiré el blog quan tingui una estona llarga.
    Laura.

    ResponElimina
  2. Hola Laura,

    Us animem en aquesta iniciativa de viatjar amb el vostre fill. Nosaltres ho hem fet des que van néixer i a data d'avui (el nen té 7 anys i la nena en té 3) són uns grans viatgers, estan acostumats a tot i vull creure que els nostres lligams són més sòlids.

    No hem estat a Tailàndia, però a la web següent hi trobaràs informació útil sobre aquest destí, perquè també és una família catalana i molt viatgera totalment disposada a compartir les seves experiències.

    www.viajarconninos.blogspot.com/

    Per la nostra part els destins exòtics que més hem explorat han estat Egipte i Marroc, on hi hem anat 5 i 4 vegades respectivament.

    Per qualsevol dubte, aquí estem.

    Salut!!!

    ResponElimina

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...