Viatjar amb nens no és fàcil...

I no et dóna opció a l'avorriment...

Està clar que viatjar amb nens no és millor que viatjar sol o en parella, simplement és molt diferent. Segurament és menys còmode, la improvització sovint es veu coaccionada i hom no pot gaudir d'un te i una conversa tanta estona com voldria però compensa. Aquesta és l'eterna frase que diem aquells que tenim fills... que malgrat tot compensa.

Si hi ha un moment en què decideixes si viatjaràs o no amb els teus fills, amb tota probabilitat es produeix abans de ser pare. De fet, abans de passar per la paternitat, tots tenim unes idees molt clares sobre "el que farem quan neixi": des de viatjar molt o poc, alletar fins un determinat moment, portar-lo o no a l'escola bressol...fins que l'aparició del nou element de la família distorsiona la perspectiva, la transforma en fotografia en blanc i negre i s'obre el fantàstic capítol de la improvització.

Naturalment, els paràmetres que definiran la vida d'una família són infinits, des de la naturalesa dels propis pares i dels fills, els seus condicionants laborals, familiars, econòmics, religiosos... En fi, que generalitzar seria simplificar massa. Cadascú emprèn l'aventura de la paternitat el millor que pot. La nostra opció personal, malgrat tot, va ser viatjar amb els nostres fills i aquest blog neix a partir d'algunes experiències viscudes en viatges familiars amb la voluntat de treure ferro a la muntanya que suposa moure's amb nens.

Som una família inquieta, com el cul del Jaumet, i estem sempre fent alguna cosa o planificant la propera, però intentem fer-ho plegats perquè pensem que, si bé els nostres fills no recordaran moltes de les coses que hem fet amb ells de molt petits, el fet de moure'ns junts en ambients molt allunyats dels seus habituals i coneixent persones diferents els ajudarà com a persones per a entendre que aquest món en el que estem és molt divers.

Per aquí podeu trobar els viatges que més il·lusió ens fa de narrar i que més ens agradaria que gent com nosaltres (parelles joves amb fills) s'atrevissin a fer, però també hi ha d'altres activitats com excursions a peu o en bicicleta que també ens diverteixen i que les gaudim fent-les plegats. Us animo a tafanejar per la columna de la dreta on hi ha els que, de moment, hem tingut temps d'explicar.


2 comentaris:

  1. Hola!
    Acabo d'arribar al vostre blog, i m'ha fet molta il.lusió llegir les vostres paraules on m'hi sento totalment reflexada!
    M'acabo d'iniciar en aquest món dels blogs i vaig fer una entrada del mateix estil http://myfamilypassport.blogspot.com.es/ (Con niños también se puede viajar). No he tingut temps d'escriure tot el que voldria en el blog, però aniré posant les aventures que hem viscut i les que viurem, ja que crec fermament en que viatjar en família enforteix els vincles familars, crea una base de records comuns entranyables i és una forma d'educar als nostres fills.
    Et segueixo des de ja mateix! :)
    Una abraçada i felicitats pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra,

      Cada nou comentari és una alegria. Moltes mercès!
      Viatjar amb nens és un gustàs, tot i que, efectivament no és fàcil i cal ser molt organitzat. Tanmateix, jo també penso que el que els aporta a ells i al conjunt de la família compensa amb escreix.
      Em passo pel teu blog!
      Una abraçada!

      Elimina

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...