Camí de Sant Jaume fent trampes. Etapa 5: D'Igualada a gairebé Santa Maria del Camí

Etapa 5
Sortida: Estació FGC d'Igualada
Arribada: Benzinera entre Jorba i Santa Maria del Camí
Durada: 1 hora i 53 minuts 

Distància: 14,42 km
Link a la ruta
Aquesta ha estat una etapa una mica extranya. Dels itineraris habituals d'altres caminaires per fer-la seguint el camí de Sant Jaume en vam extreure que hi havia un gran tram per asfalt i aquest tema ens preocupava. Total, que hem decidit de fer una "alternativa" al camí habitual per poder anar el màxim de temps possible per camins, i ens ha sortit una mica "el tret per la culata".

Estació d'Igualada
Des de l'estació d'Igualada, fins on hem anat en cotxe, hem anat pel carril bici fins pràcticament trobar la carretera de Santa Coloma de Queralt, un bonic tram de carretera amb plataners a ambdós costats que hem deixat al cap de poc per agafar un camí. Nosaltres que som tan "digitals" hauríem de mirar més sovint el Google Earth per poder veure els desnivells que tenen els camins que tan alegrement decidim de fer... Almenys durant un tram d'aproximadament un quilòmetre hem hagut d'anar a peu arrossegant la bici per culpa del fort pendent. Però l'esforç ha tingut la seva recompensa: les vistes des de dalt del turó han estat molt boniques. Des d'allà fins a Sant Genís hem baixat "a tota màquina" per un camí, tot creuant la A2.

El suplici de l'etapa d'avui, amb Igualada al fons
Creuant la A2
Des de Sant Genís a Jorba l'antiga carretera (Carretera Vella) està magníficament acondicionada i segregada del trafic de vehicles motoritzats (o almenys molt minimitzat) i amb una part de l'antiga calçada re-asfaltada en color vermell reservada a les bicicletes i la resta als vianants. Just en creuar-nos amb un parell de pelegrins hem tingut un ensurt amb una senyora en cotxe gairebé posseïda accelerant de mala manera, la qual gairebé se'ns emporta a nosaltres i als pelegrins... i jo diria que ella ni tan sols ens ha vist. 

El camí a la sortida de Jorba

A Jorba ens esperava el meu sogre amb el cotxe, però aquest tram de camí ens estava resultant tan agradable que li hem demanat que ens esperés una mica més enllà, seguint l'antiga N-II, en una benzinera. Hem continuat pensant que hauríem d'anar la resta de camí pel voral de la carretera i la nostra sorpresa ha arribat just passant Jorba, quan hem vist que el camí està perfectament acondicionat i senyalitzat, com a mínim, fins a Santa Maria del Camí. Hem anat vorejant el riu en algun tram i la resta al costat de l'antiga carretera, separats i protegits d'aquesta per la típica tanca guardacossos revestida de fusta.

Entre Jorba i Santa Maria del Camí
En el camí de tornada hem vist que el tram de carretera pel qual hem canviat l'itinerari pel camí està perfectament acondicionada amb un carril bici nou de trinca... Mala sort.Portem 84,46 km des de l'inici del camí dels quals:

5,03 km els hem fet a peu i 79,43 km els hem fet en BTT.
30,58 km els hem fet amb els nens i 53,88 els hem fet els dos sols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...