Camí de Sant Jaume fent trampes. Etapa 7: De Sant Antolí a Tàrrega


Sortida: Sant Antolí
Arribada: Tàrrega
Durada: 2 hores i 27 minuts 
Distància: 22,50 km
Desnivell acumulat pujant: 92 m
Desnivell acumulat baixant: 263 m
Link a la rutaSaben aquel que diu: “ Un home, després de molt buscar, finalment aconsegueix una feina: pintar la ratlla en una carretera. El primer dia que treballà en va pintar 8 quilòmetres. Des de l’empresa, molt emocionats, li comenten que estan molt contents i que si segueix així li agmentaran el sou.

El segon dia en va pintar 5 quilòmetres i el tercer dia únicament 2. Des de l’empresa criden al treballador per preguntar-li quin és el problema.

A això ell contesta que no és culpa seva, sinó que el pot amb la pintura cada vegada està més lluny!!!

Així ens hem sentit en acabar l’etapa del dia d’avui, que tanca un cicle en aquest camí de Sant Jaume tan sui generis que estem fent en família. Però també dóna pas a una nova manera d’enfocar les nostres escapades a partir d’aquest moment.

I és que des que vam sortir de Sant Vicenç dels Horts fa un parell de mesos les nostres etapes les hem pogut anar fent durant un matí de dissabte o diumenge. Sempre hem anat amb cotxe fins al punt de sortida i hi hem retornat amb transport públic. Però després d’haver recorregut 123 km això ja comença a ser inviable i, després de l’experiment del dia d’avui, canviarem d’estratègia.

Mentre us expliqui el que se’ns ha ocorregut fer avui podeu anar recordant la faula del pastor, el gos, el llop i el xai que volen creuar un riu en barca... La solució a aquesta faula és molt similar a la que hem fet nosaltres avui: igual de demencial.


Hem sortit a les vuit en punt, tot i que la nit anterior nosaltres dos havíem anat a dormir força tard. En un dels nostres cotxes anava el meu company, els nens i les bicicletes i en l’altre cotxe anava jo. La clau del problema és que tenim un únic portabicis, per tant, agafeu-vos fort a la cadira i llegiu el que hem fet:

  1. Anar fins a Tàrrega amb els dos cotxes.
  2. Deixar el primer cotxe cotxe, que conduïa jo, aparcat allà.
  3. Tornar enrera cap a Sant Antolí tots quatre i les bicis.
  4. Aparcar el segon cotxe a Sant Antolí, pujar a les bicis i fer camí.
  5. Un cop hem arribat a Tàrrega amb les bicis, el meu company i la meva filla han agafat el cotxe per tornar enrera cap a Sant Antolí on hi havia el cotxe amb el portabicis. Mentrestant el meu fill i jo hem devorat un paquet de cacauets.
  6. A Sant Antolí han canviat de cotxe i ens han vingut a buscar a Tàrrega, on hem carregat les bicis i hem pujat tots al cotxe.
  7. Hem parat a Sant Antolí i jo he agafat l’altre cotxe per tornar a casa.
Demencial, no?? Però per la resta, tot molt millor.

L'inici de l'etapa
Amb les bicis començàvem a pedalar a les 9:30  i els primers quilòmetres fins a Sant Pere dels Arquells, per asfalt, han estat molt còmodes i ràpids entre camps de cereals. El camí està perfectament indicat en una gran tasca que estan fent els “Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera i la Segarra” i tot seguint les sagetes grogues no hi ha hagut pèrdua en cap moment.

Traient el fetge per la boca...
A partir d'aquesta població el camí ha començat a fer-se estret i amb molt de pendent fins a convertir-se en un viarany "de cabres" (o trialera anomenat pels experts) complicat per anar amb la bici, que hem arrossegt un parell de quilòmetres. Segurament hauríem d'haver pres una altra ruta, perquè no és la primera mala passada que ens juga el fet de seguir les fletxes grogues sense pensar abans que es tracta de rutes pensades per fer a peu. I pensar que hi havia una carretereta asfaltada a peu de turó que ens hauria anat tant bé…

Cervera
Un cop "fet el cim" hem aprofitat per esmorzar una mica i hem continuat pel camí amb molta baixada fins a Vergós. A l’entrada d’aquest nucli hom pot escollir entre seguir les fletxes grogues que, creuant el riu, entren al poble o continuar pel camí. Segon error del dia: tampoc hem pensat que els camins indicats amb les sagetes estan pensats per entrar a les poblacions i en poca estona ens hem trobat agafant la N-Iia en direcció al centre de Cervera, fet que preteníem evitar. Després de diversos intents hem aconseguit retrobar el camí que passa per la part inferior de la ciutat i seguint el curs del riu.

Fantàstica capella de planta circular

De Cervera a Tàrrega el camí està en condicions impecables i és força planer. El poble de El Taradell, just abans d'arribar a Tàrrega, ens ha semblat preciós, amb un casc antic preciós i una senyera immensa penjada a la façana de l’església.

Entrada de Tàrrega

Hem entrat a Tàrrega fàcilment i hem segellat la nostra credencial a la benzinera abans de tornar cap a caseta.


Portem 123,97 km des de l'inici del camí dels quals:

5,03 km els hem fet a peu i 118,94 km els hem fet en BTT.
70,09 km els hem fet amb els nens i 53,88 els hem fet els dos sols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...