Camí de Sant Jaume fent trampes. Etapa 6: De gairebé Santa Maria del Camí a Sant Antolí

Etapa 5
Sortida: Benzinera entre Jorba i Santa Maria del Camí
Arribada: Sant Antolí
Durada: 2 hores i 32 minuts
Distància: 17,01 km
Link a la ruta

La d'avui ha estat una etapa dura, intensa, emocionant, en BTT i amb els nens. Les expectatives inicials ens feien dubtar si seríem capaços d'arribar a la Panadella perquè ens suposava un desnivell de gairebé 300 metres en menys de 10 km. La nostra forma física i el fet d'anar amb dos nens semblen motius més que suficients per dubtar.

Des de la benzinera de Jorba, inici de la nostra etapa i on hem deixat el nostre cotxe, hem continuat pel carril bici habilitat al voral de l'antiga N-II i separat d'aquesta per una fantàstica tanca de fusta (que en realitat és el guardacossos habitual de les carreteres ben folradet d'aquest material) i amb un asfalt de color vermell ben immaculat. Aquest camí tan ben acondicionat arriba fins la sortida de Santa Maria del Camí, on hi ha habilitada una àrea de descans per a ciclistes consistent en una explanada amb uns bancs, taula i una miqueta d'ombra. Una bona iniciativa per part del municipi.

Santa Maria del Camí
Des d'aquest punt el ciclista es sent força desprotegit perquè cal circular pel voral de l'antiga N-II on, malgrat que el transit és realment escàs, hom sempre es sent desprotegit en circular per asfalt. Però només han estat uns centenars de metres, perquè de seguida hem agafat la carretera vella (encara més vella) que passa per l'interior de Porquerisses i per un encantador tram de carretera amb una filera de plataners aliniats com les de quan jo era petita. Però ha durat ben poc i, de nou, ens hem trobat circulant pel voral de la N-IIa.  
Entre Porquerisses i La Panadella

El pendent des de l'inici de l'etapa fins la Panadella ha estat constant, sense respir i, poc a poc, les forces han anat mermant. Mirava enrera tot sovint veient el gran pendent que estàvem pujant... i em resultava increíble el fet que ho estés logrant... Ha estat molt dur i hem fet moltes parades amb els nens però hem constatat que el transit és escassísim... 5 cotxes en gairebé una hora. Arribar a la Panadella ha estat una injecció d'ànim i els meus pares han arribat a donar-nos suport logístic just quan acabàvem de beure'ns un Aquarius a l'ombra d'un gran pi.Arrivant a la Panadella

El nostre fill, fort com un roure, volia continuar una mica més endavant (d'on carai treu les forces????) i el nostre premi ha estat agafar el camí de Sant Jaume perfectament indicat (just passada la panadella és un camí que surt a l'esquerra) i anar baixant suament per un camí fantàstic entre els camps i els boscs fins a Sant Antolí, passant per Pallerols, on hem acabat per avui.

Quin luxe d'indicacions!!
Els meus pares ens han retrobat en aquest punt i s'han emportat el meu company fins a recollir el nostre cotxe al punt d'inici i, després, ens ha vingut a recollir a nosaltres tres i les BTT's. És a dir, que el nostre CAMÍ no és pas un camí individual, ni tan sols de la nostra petita família... sinó que hem acabant involucrant a tothom que tenim al voltant i que, val a dir, ens ajuden encantats. Només cal veure'ls la cara quan ens esperen en algun lloc i veuen arribar els nens en bici...Portem 101,47 km des de l'inici del camí dels quals:

5,03 km els hem fet a peu i 96,44 km els hem fet en BTT.
47,59 km els hem fet amb els nens i 53,88 els hem fet els dos sols.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...