Allotjament a la Vall del Tessaout

Si has decidit visitar la Vall del Tessaout, en realitat dóna ben bé igual on t'allotgis, el lloc és tan increïble que el tema de l'allotjament és completament banal. I aquest podria ser el punt i final d'aquesta entrada. Però fer això seria cometre una injustícia envers aquelles persones que ens han allotjat (acollit, més aviat) i que mereixen un reconeixement per l'interès demostrat, per la voluntat i, per què no, per la feina ben feta.

Es tracta d'una vall poc coneguda pel turisme en general, tot i que el turisme de muntanya fa anys que hi accedeix, on, tanmateix, hi ha oferta d'allotjament suficient per al turisme que hi arriba, sempre en forma de gîte d'étape. Crec poder afirmar que coneixem els dos millors llocs que hom pot escollir en funció de les necessitats, dos llocs regentats per dues famílies honestes que sabran mantenir el tresor tan sensible que tenen a les mans, aquesta petita vall amenaçada per l'arribada incomprensible i imminent de l'asfalt.


L'entrada natural de la vall es produeix des de la carretera R-307, que uneix el sud del Marroc a l'alçada de Ouarzazate fins la ciutat de Demnate, a la vessant nord de l'Atlas. Just a la meitat d'aquest trajecte trobarem Toufrine, on hi ha el trencall on surt la pista que, seguint el Oued Tessaout, ens pot portar fins a Amezri, al final de la vall, o, per als més valents, fins Toundoute. Això sí, calceu-vos un bon tot-terreny i molta paciència.

Just abans d'arribar a Toufrine, a peu de carretera, trobareu la "Gîte d'étape Ait el Habous", la casa on en Mohammed i la seva família us rebran magníficament i, si us cal, us poden fer de guies perquè una gran experiència els avala. Analitzem una mica el lloc:

GÎTE D'ÉTAPE AIT EL HABOUS
Carretera R-307 
Toufrine
Telèfon: +212 (0) 615490084

 

 

 
 (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

SITUACIÓ: A peu de carretera just abans d'arribar a Toufrine venint del sud, es tracta d'una petita edificació aïllada a mà dreta amb un petit cartell. Hi ha espai per aparcar davant alguns vehicles sense problema. Suposa un bon punt de partida per múltiples excursions per la zona.

ARQUITECTURA: Que no us enganyi l'aspecte de la casa des de la carretera. O millor encara, si considereu que l'aspecte de la casa no us fa el pes per ser una senzilla casa de pedra i fang, passeu de llarg, millor per tots. Però si us heu proposat anar al Tessaout el més probable és que ja estigueu força bregats en albergs i gîtes i sabreu apreciar només d'un cop d'ull on us trobeu. La casa, les diverses edificacions que la composen, es situa en la vessant de la muntanya, essent l'edificació de cota més alta l'única visible des de la carretera. Cal aparcar i baixar per un petit camí per arribar a la terrassa coberta de noguers i amb agradables vistes al riu que es situa a l'accés del que és pròpiament l'habitatge i la gîte. Si us hi allotgeu veureu que la gîte està completament diferenciada de l'habitatge de la família i hi podreu estar de manera totalment independent, o millor que independent, amb la companyia de la família atenta a qualsevol necessitat que tingueu.

SERVEI I NETEJA: la família són absoutament encantadors, en Mohammed molt professional. La neteja es ben correcta, molt millor que en molts allotjaments de més prestigi.

HABITACIONS: la casa disposa de dues habitacions dobles/triples, una gran sala d'estar on hi poden dormir tres o quatre persones més i un bloc sanitari. Tot està net i cuidat, amb matalassos i roba de llit en molt bon estat, tot sembla nou i escollit amb gust.

BANY: Els banys comuns consisteixen en una dutxa, un vàter , una placa turca i dos rentamans . Suficients i nets . Òbviament cadascú s'ha de portar el seu tovallola i sabons. Hi ha espai a fora estendre la roba.

RESTAURACIÓ: us trauran per menjar el millor que tinguin, la matèria primera més fresca impossible! 

RESERVA: La manera més senzilla de contactar-hi és per telèfon, en aquelles contrades l'internet no serveix de gran cosa. De tota manera, si hi aneu sense reserva també us rebran amb els braços oberts, la llegendària hospitalitat marroquina no és un tòpic.


Tanmateix, si hom prefereix entrar a la vall per allotjar-s'hi o sou un grup més gran del que en Mohammed pugui allotjar, us animo a passar de llarg el primer poblet, Ifoulou, i continuar fins a Aït Ali N'Ito, situat a uns 8 km de la cruïlla amb la carretera. Allà trobareu la "Gîte Assounfou", la casa de l'Abdallah i la seva família, un lloc amb magnífiques prestacions on estareu com a reis. Això sí, primer haureu de creuar el pont per arribar-hi!!

GÎTE ASSOUNFOU
Aït Ali N'Ito
Telèfon: +212 6 68 96 82 63
Email: giteassounfou@gmail.com
Links: Facebook

 

 

 

 

 

(cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)


SITUACIÓ : Situada a peu de pista al poble d'Aït Ali N'Ito , a uns 8 km de la carretera R307 que uneix Demnate amb Ouarzazate . L'últim tram de la pista, en les dates de la nostra visita, es trobava en obres, per la qual cosa aquesta es desviava per la llera del riu, tot i que amb un tot terreny o un SUV es fa sense problemes. Per accedir a la gîte cal creuar el riu per un pont " inoblidable", és el preu que s'ha de pagar per estar en un lloc així de fantàstic...

ARQUITECTURA: En aquesta zona on l'allotjament es redueix a petites gîte on s'ofereix allotjament comunitari a unes poques persones, aquest allotjament ofereix on instal·lar-se còmodament grups o famílies senceres. Es tracta d'una casa de recent construcció però seguint les tradicions constructives de la vall en pedra i fusta. Decorada amb afecte per part dels seus propietaris resulta agradable i acollidora. Disposa d'una magnífica terrassa a la planta superior on es poden observar les estrelles, una visió espectacular. La casa s'estructura en dues plantes, el nostre grup de 15 persones (4 famílies amb nens ) ens vam situar ocupant una planta sencera, amb 5 habitacions, banys comuns i una cuina. Disposa d'una altra planta de similars característiques on es van allotjar petits grups d'excursionistes que passaven una nit.

SERVEI I NETEJA : El servei està format pel propietari, Abdallah, i la seva família. Són molt atents i respectuosos. Estat de neteja i manteniment correcte.

HABITACIÓ: Les habitacions que nosaltres ocupàrem eren de 5 places i consistien en matalassos sobre les catifes. Els matalassos, els llençols i els cobrellits estaven en bon estat i ben nets. La qualitat de la son és magnífica, el silenci és total.

BANY: Els banys comuns consisteixen en dues dutxes, un vàter, una placa turca i dos rentamans. Suficients i nets. Òbviament cadascú s'ha de portar la seva tovallola i sabons. Hi ha espai per estendre la roba a la planta superior.

RESTAURACIÓ: Aquest apartat és especialment destacable, ja que la família de l'Abdallah i ell mateix es van esforçar a cada sopar i esmorzar que vam fer allà. Tot deliciós i servit amb discreció i cura. Com és habitual en els allotjaments de muntanya, la llet de l'esmorzar se serveix en pols, nosaltres tenim costum de portar-nos la llet per evitar aquest inconvenient, i llestos. El pa de la casa, simplement exquisit.

RESERVA: Vam fer tot el procés de reserva per correu electrònic i facebook puntualment i amb respostes molt ràpides .

ALTRES :
- Es pot aparcar el vehicle just davant de l'allotjament.
- Es tracta sens dubte d'un lloc de referència a la vall com a base per a moltes excursions interessants i el propietari dóna bons consells sobre l'estat de les pistes.


Si us interessaAltres llocs del Marroc on ens hem allotjat amb nens


4 comentaris:

  1. Nada que añadir. Sólo recalcar la enorme calidad de la comida (comida de "Hachi·, como dice mi hijo: los mejores ingredientes, cocinados con esmero de forma tradicional, como le enseñó su madre).- La Señora siempre subía por las noches esperando la opinión, y siempre recibía el aplauso unánime (niños incluídos).- Y un recuerdo a Mohand, de la gîte Ait el Habous. Magnífica entrada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cierto, ciertísimo! Que bien se comió allí. Y, efectivament, que discreta la aparición de la señora después de las comidas para verificar que todo hubiera estado a nuestro gusto, un encanto de familia.
      Un fuerte abrazo!

      Elimina
  2. Senzill però molt acollidor. No ens cal res més. M'ho apunto...i el tema menjar, em ve salivera només de veure aquests plats....

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agradaria molt aquesta vall, Lux. Està a unes 2,5 hores d'Skoura, algun dia et pots animar ;-)
      Els allotjaments eren ben acollidors i molt nets. La gent magnífica i el menjar... les fotos ho delaten, deliciós!
      Una abraçada!

      Elimina

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...