10 temes indispensables per anar de camping amb nens



Les coses de vegades venen com venen i no s’hi pot fer més. A mi, que tant m’agrada planificar viatges, m’he trobat enguany en la situació de decidir d’un dia per un altre el destí de les nostres vacances i, de pas, preparar-ho tot així de sobte. Durant un matí  vam enllestir tots els preparatius per sortir sense un rumb precís amb les motxilles i les tendes al maleter del cotxe com fèiem abans (quan dic abans vull dir moooooooolt abans), gairebé l’única alternativa si el destí és Europa i no tens cap reserva feta ni idea del destí.

Tanmateix, no va ser tant complicat i aquest és el resum dels elements imprescindibles per a nosaltres per sortir de càmping sense destí amb nens (o sense ells):



1.         Tenda de campanya

Els nostres fills en ple muntatge
Tenim una tenda del tipus “iglú” des de fa una colla d’anys i amb la que hem compartit molts bon moments, però ara que ja som quatre (i que els dos més petits dels quatre comencen a ocupar més espai) se’ns queda petita. Així que hem fet una inversió en una tenda gran amb dues habitacions i un espai on refugiar-nos per als quatre considerant que quan plou i hem estat de càmping darrerament ens hem sentit una mica desprotegits amb una sola petita tenda sense espai per res més. Hem optat per aquesta per la seva bona relació qualitat-preu i, sobretot, perquè plegada ocupa molt poc (perquè aquelles en les que t’estàs 2 segons en muntarles i 2 hores en desmuntar-les, a més, ocupen més que una roda del cotxe). En uns vint minuts la tens perfectament muntada i és a tota prova enfront de la pluja, una bona inversió.

2.         Taula i cadires

Tenim una taula petita i unes cadires magnífiques que porten amb nosaltres milers de quilòmetres i encara els en queden molts més (aquestes) però en aquesta ocasió era primordial que hi cabés tot al maleter del cotxe amb la safata tancada per qüestions de seguretat. Així, hem comprat una taula plegable amb quatre cadires que també queden plegades en el seu interior (aquestes). A més, així ja la tenim per quan anem a menjar a la muntanya amb els meus pares, que anàvem una mica coixos d’espai a taula amb els tiberis que ens acostumem a fer.


3.         Nevera

NO es pot anar de càmping sense tenir una cervesa fresqueta per quan acabes de muntar el campament. Tenim la típica nevera de càmping que ho manté tot fresc amb uns paquets que cal congelar prèviament i la utilitzem molt: pràcticament  tots els caps de setmana i també per anar a fer la compra al supermercat. Però per viatges llargs, acostumem a “manllevar” una vegada més la nevera de càmping als meus pares, una d’aquelles que va endollada al cotxe o a l’endoll del càmping i ens dóna un servei magnífic per mantenir la beguda fresqueta però també per conservar els iogurts i la llet dels nens. Si no teniu a qui demanar-la, aprofiteu alguna ocasió i que us la regali alguna ànima generosa, és una inversió que s’acaba amortitzant.

4.         Rebost

Aquest tema el tinc molt per mà i a mi, la reina de les llistes, només em cal seguir la llista de menjar per anar de càmping basada especialment en llaunes, galetes, bastonets de pa, ingredients per fer amanides, alguna sopa de sobre i arròs. I no, no es pot viure només a base d'això, de manera que sempre prenem un bon pernil envasat al buit i alguns fuets.

Col·locar-ho en un nivell extrem de Tetris dins les nostres eternes caixes de plàstic juntament amb un petit carregament de beguda i embotit per als primers dies ens asseguren la felicitat, una difícil tasca encomanada al meu incansable company. Anirem recarregant de felicitat a mesura que anem trobant mercats, bons forns de pa i cellers a les zones que anem visitant.


5.         Llit

Fa vint anys podia dormir directament a terra però ara mateix les nostres esquenes no crec que poguessin sobreviure a aquest atac. Així, el tema de dormir bé per a mi és fonamental. Nosaltres utilitzem un matalàs inflable (aquest) i una bomba per inflar-lo que va amb la bateria del cotxe. Els nens fan servir unes esterilles auto-inflables que els van molt bé pel seu pes i que, realment, ocupen molt poc plegades (quan arribin als quaranta me’ls veig també amb un matalàs inflable). SEMPRE porto un llençol de sota per nosaltres i els nostres magnífics sacs de dormir de muntanya (aquests) una de les millors inversions dels darrers anys i que, espero, ens duraran tota la vida. 

I tampoc està de més anar alternant alguna nit d'hotel de tant en tant en la qual poder-te tombar a sobre el llit sense necessitar una grua per posar-te dempeus i poder-te dutxar sense xancles de goma.

6.         Farmaciola de viatge

He parlat i escrit infinitament d’aquest tema (aquí en teniu un bon resum) perquè considero que és un tema que no es pot deixar a l’atzar i que cal tenir-lo ben preparat. Tot i que en qualsevol destí trobarem assistència sanitària i farmàcies, hi ha petites incidències en les quals va molt bé disposar d’una primera actuació a mà. En el nostre cas, la tenim sempre a punt a casa i únicament en revisem el contingut abans de marxar per si cal afegir quelcom més específic del destí on anem (repel·lent d’insectes en aquest cas).

7.         Roba i necesser

En els nostres viatges sempre hem acostumat a portar motxilles, primer perquè érem més joves i després perquè ens alliberaven les mans per poder portar nens agafats de la mà. Ara que els nostres fills ja són més grans, en algunes ocasions ens permetem el luxe (quan l’espai ho permet) de portar dues petites maletes en comptes de les nostres eternes motxilles, on la roba és de més fàcil accés.

En la ruta que anem a fer cal roba per a qualsevol situació i temperatura, és a dir, des del banyador a un tallavents. Així, el més simple és emprar la clàssica tàctica de “la ceba”, consistent en anar afegint capes de roba si fa fred i anar-les retirant si fa calor i t'evites de portar un munt de roba inneessària. MAI prenc més de 5 mudes per persona, independentment dels dies que duri un viatge perquè SEMPRE hi ha la possibilitat de rentar roba (amb més o menys comoditat, això és veritat).

Pel que fa a la higiene, a banda de les tovalloles i el necesser, porto una bosseta amb el necessari per rentar els plats i una altra bosseta amb el sabó i un raspall per rentar la roba.

8.         Entreteniment

Portem els llibres que estem llegint tots quatre (i algun de recanvi), ordinador petit, tauleta i els mòbils. No, no podem viatjar sense això, així som. Ah! També portem jocs de sobretaula, que no faltin mai el rummykub i l’scrabble.

En un atac de responsabilitat sempre prenem els deures dels nens i hem de reconèixer  que mai trobem el moment per fer-los, així que no us ho recomanem.

El reproductor de DVD del cotxe també dóna un bon servei.



9.         Vehicle

El manteniment del vehicle és un aspecte que no cal oblidar i és completament obligatori revisar nivells, pressió de pneumàtics i estat dels frens. Tot i que tenim una bona assistència en carretera  sempre portem algunes eines i pinces per si ens quedem sense bateria entre d'altres coses (deu ser una mania adquirida en els viatges al Marroc).

Per als viatges en ruta considerem una condició indispensable que la "safata" del maleter del cotxe pugui anar tancada i no quedi res a la vista quan aparquem el cotxe en qualsevol indret. Així, el maleter del nostre cotxe és com el bolso de Mary Poppins o la butxaca de Doraemon: resulta increíble de creure tot el que hi pot caber ben posadet (Tetris nivell avançat).

10.     Paciència

Molta. Molta. Molta.

Aquests viatges en cotxe a l'estiu tenen tot allò que acostuma a molestar als nens: molts quilòmetres, calor, possibilitats de caravana, visites guiades que mai acaben, allotjaments sense disponibilitat, ...

I també hi podríem afegir el fet d'arribar a darrera hora de la tarda a un camping, en una parcel·la sense una mica d'ombra i haver de muntar la tenda i tot el necessari amb dos nens dient que tenen gana, que tenen set, que volen anar al lavabo, que estan avorrits... Oooooommmmmmmm... (Aprofito per felicitar els meus fills que no només no acostumen a queixar-se, sinó que en el moment de muntar el campament són d'una ajuda indispensable).

Per concloure, us deixo un "time-lapse" fet pel nostre fill en el primer muntatge de la nostra nova tenda de campanya. Sortosament no hi ha àudio i no es poden sentir les discusions del tipus "Vols dir que anava així? Per què no es clava la p--- piqueta? Això no està recte! T'he dit que no anava enganxat aqui!".... Aprofito per saludar afectuosament als senyors de Decathlon que han fet el vídeo explicatiu del muntatge de la tenda 8que sortosament vam veure abans de sortir de casa), sense el qual no hauríem sobreviscut al primer muntatge.










2 comentaris:

  1. M'ha encantat la teva entrada!! La manera d'explicar-ho, sobretot el video sense veu, on falten els típics comentaris... Molt bó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna,

      Moltes mercès per les teves amables paraules.
      Si haguéssim posat l'àudio del vídeo no hauria estat per a tots els públics, jeje.
      Una abraçada!

      Elimina

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...