Melilla 02. Dofins i tortugues



Anar amb ferry amb els nens és sempre un encert, l’emoció correspon a la d’una gran travessia però amb la certesa que el trajecte és prou curt per evitar l’avorriment. Així que, una estona abans de l’hora indicada ja érem al parking de la Naviera Armas al Port de Motril i hem tingut la sort que ens situessin a la darrera filera de cotxes a l’ombra. Com que “l’experiència és un grau”, i considerant que sempre anem amb els nens, el primer que hem fet en aparcar ha estat estirar a terra la nostra eterna manta de quadres i ocupar així el lloc proper al nostre cotxe per poder dinar el nostre picnic en condicions.

Envoltats de marroquins amb destí al seu país a través de Melilla, ens hem menjat els entrepans que havíem comprat una estona abans i els nens s’han dedicat a dibuixar, fer passatemps i partides a l’UNO. Perquè tant important com la roba i els medicaments són els llibres de passatemps que imprimeixo sempre als meus fills abans de cada viatge, adaptats a la seva edat i coneixements, que omplen aquells moments en què esperar se’ls fa una mica pesat.

Els únics passatgers no marroquins, pel que anem veient, som nosaltres i el comú denominador entre la gent que espera és la cara de cansament després del llarg viatge a través d’Espanya que porten damunt les espatlles. Amb tot, però, en destaca l’alegria i la il·lusió per la proximitat de la seva terra. Aquestes situacions, ni als nens ni a nosaltres mateixos, ja no se’ns fan extranyes, ja no ens hi sentim extranys. Estant entre marroquins tenim la sensació que no correm cap mena de perill, que hi ha una curiosa complicitat.  Són sensacions interessants quan les estàs vivint, però, sobretot, quan després les recordes.

L’embarcament ha començat puntual, ràpid i molt civilitzat a les 14:30 segons l’horari previst. M’ha sorprès l’absència de control en l’accés perquè en cap moment ningú no ha comprovat amb els nostres passaports que els bitllets ens pertanyéssin, però en no sortir del terrnitori nacional tampoc m’ha semblat gaire extrany. M’he endut la imatge falsa i errònia que entrar al Marroc a través de Melilla és molt més fàcil que fer-ho a través de l’Estret de Gibraltar, l’endemà ja veuríem la dimensió del nostre error a la frontera terrestre de Beni Ensar.

Hi ha dues coses que tot viatger amb nens fa immediatament en entrar a un ferry:

  1. Anar a lavabo. L’estat dels serveis en entrar al ferry dista molt del que trobarem passades dues hores de travessia. Així de simple. I si vas amb nens, directament al de discapacitats (amb el seu permís... J) perquè són els únics on hi ha espai suficient per fer els malabarismes necessaris per tal que la criatura faci el que toca i tu el puguis ajudar fàcilment.
  2. Agafar un bon lloc. No importa que hagis reservat butaca o lobby bar, la gent entra i s’instal·la on millor li va. I quan dic “instal·la” em refereixo exactament a fer-ho com si s’hi hagués de quedar uns quants dies: mantes, edredons, neveres portàtils... Per tant, directes a la cafeteria de popa on hem trobat uns sofàs de pell blanca en una mena de galeria que sobresortia del vaixell i amb unes vistes excel·lents. I d’allà no m’he mogut en 4 hores, lluitant de vegades perquè no ens prenguéssin el lloc, però sempre amb bon humor.

Les travessies en vaixell ens agraden molt a tots i intentem gaudir-les, cadascú a la seva manera i el millor que pot. El meu company ha dormit una bona estona, els nens han dibuixat una micai han escrit en les seves llibretes i jo he aprofitat per llegir, però sempre donant cops d’ulls a alta mar, espectant per si apareix quelcom per comentar. Quin plaer estar llegint en aquell moment el fantàstic llibre “El caçador d’estels” de Khaled Hosseini.

En una d’aquestes mirades furtives, el nostre fill ha vist una tortuga enorme, que ens ha sorprès moltíssim, no tant pel seu tamany, sinó pel fet de trobar-la nedant tranquilament a alta mar. Ignorant de mi, que fins ara havia pensat que les tortugues necessitaven de la proximitat de terra ferma...

A poc menys d’una hora per arribar al port de Melilla, he vist tres peixos enormes que saltaven seguint el camí del ferry i m’he afanyat a cridar als nens:

-        Mireu nens! Tonyines!!

Tonyina

Dofins 

D’acord... sóc conscient que sóc de secà i que no tinc ni idea de fauna, ni terrestre ni marina. També està clar que aquest capítol de Barri Sèsam me’l vaig perdre... Aquell dia tampoc vaig assistir a la llar d’infants... En aquests dibuixos es poden veure les diferències físiques més evidents entre les dues espècies, a part que les tonyines no salten, és clar. Ara ja ho sé.

 
                       



I aquesta confusió entre dofins i tonyines em va servir de carta de presentació amb els nostres bons amics de Melilla, PB i MM, que ens estaven esperant just a la sortida del Port i amb una idea molt clara del què ens havien de mostrar en aquesta primera visita a la ciutat.

Després de 5 hores de no tenir els peus a terra ferma, aquest trajecte en ferry meravellosament agradable, concluïa donant pas a la nostra primera impressió de la ciutat de Melilla.





2 comentaris:

  1. JAJAJAJAJAJAJA
    divertida confusió :P
    I els teus fills què van dir-te al respecte?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lux,
      Els meus fills són conscients de la mare que tenen... ;-)

      Elimina

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...