Allotjament a Skoura

La primera vegada que vam fer nit a Skoura, fent la "Ruta de les mil Alcassabes",  seguint el consell de nostre amic Pablo, vas ser un dels grans encerts del viatge. Allotjar-se en aquest palmeral no resulta senzill, o almenys no ho és reservar un allotjament a un preu raonable. O els allotjaments són massa senzills per anar amb nens i a l’hivern (tipus jaima en un jardí o alberg atrotinat) o els preus es disparen perquè la resta d’allotjaments han entès que es troben en un entorn màgic i han creat espais que “es fan pagar”. Després de molt mirar i amb resultats bastant decebedors, vam arribar al Sawadi, situat al merescut número 1 de Tripadvisor en aquell moment. El preu, però, no era econòmic (o no per als standards del país) perquè ens va costar 70€ la doble amb allotjament i esmorzar, 9€ addicionals per cada nen i també vam fer-hi el sopar. Tot plegat per uns 150€ que, en aquesta ocasió, vam donar per molt ben gastats. 


SAWADI
EMAIL: philippe@sawadi.ma
ADREÇA: BP 28 Douar tajanate - SKOURA
HABITACIÓ: habitació luxe 23 m2 (llit doble i 2 llits individuals)
RÈGIM: B&B
PREU: 88€
ALTRES: WIFI gratuït i piscina
Links: Web - Tripadvisor

  

 

  
(cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)


SITUACIÓ: Si és que té un punt feble, deu ser aquest ... o no. La seva situació, en veritat és perfecta: totalment immers en el màgic palmerar de Skoura. I com tot el bo es fa pregar ... el camí és llarg, encara que no difícil. En el procés de reserva els propietaris no van enviar un full amb indicacions escrites sobre com arribar que ens van semblar confuses, però, un cop allà, si vas seguint les fletxes blanques amb un punt verd no té pèrdua. Els 7 km que hi ha de pista es fan llargs i un té el dubte d'anar en la direcció correcta, però nosaltres vam arribar-hi a la primera amb un turisme petit i sense cap contratemps. Davant de qualsevol dubte, els vilatans t'indiquen molt amablement. Un cop allà, agraeixes estar lluny de l'enrenou i relativitzes el camí. La kasbah d'Ait Abou està just al costat i es pot anar caminant, pugeu a la seva torre mes alta i gaudiu de les vistes!

ARQUITECTURA: Fantàstica, i opino amb propietat com a arquitecte. Es tracta d'una gran finca conreada on s'aixequen diverses petites edificacions de planta baixa (que són grups de 4 habitacions) i una edificació de planta baixa i planta primera que és on es situen els espais comuns. Es tracta de construccions d'obra nova fetes amb molt criteri i decorades amb un gust exquisit. El màxim exponent d'aquest "saber estar" són, però, els seus propietaris (Phillipe i Catherine) que han sabut dotar l'allotjament del caràcter d'una gran casa en què et sents molt a gust en el seu fantàstic saló o biblioteca i, a alhora, gaudeixes de la màxima privacitat en les habitacions. El jardí és esplèndid, amb una piscina, una haima, jocs infantils, pista de voleibol i metres i metres d'hort.


SERVEI I NETEJA: El servei és absolutament educat, amable i atent, encara que parlin únicament francès i una miqueta d'anglès. El propietari parla i escriu un espanyol perfecte i és una persona agradable amb la que val la pena conversar. La neteja de l'allotjament és extraordinària. Organitzen excursions molt interessants a un preu raonable i, el que ens va semblar fantàstic, visites guiades en BTT pel palmerar (queda pendent). 


HABITACIONS: La nostra habitació familiar disposava d'un llit matrimonial i dos llits individuals. Tot decorat elegantment sense faltar-li un detall. Potser l'armari era una mica escàs. No té TV (ni falta que fa ...). Les habitacions estan climatitzades. 


BANY: Perfecte. Molt gran, amb l'inodor independent, ventilació i il·luminació natural, dutxa enorme, sabons naturals i oli de calèndula. Disposa d'un calefactor que ens va venir molt bé ja que al març de nit fa fred. 


MENJAR: Exquisit i servit amb amabilitat i discreció. El sopar té menú fix i al menjador estàvem els hostes i també els propietaris, que sopen alhora emfatitzant aquesta sensació de comoditat que produeix tot el conjunt. El sopar era refinat, deliciós, abundant i amb un preu molt raonable. És molt convenient sopar allà perquè l'últim que ve de gust és començar a donar voltes pel palmerar a buscar una altra alternativa, no té sentit. 


PROCÉS DE RESERVA: tot per la web i sense sorpreses. Cal donar la numeració de la targeta de crèdit per garantir la reserva, encara que el pagament es faci a l'hotel en efectiu (euros o dirhams).


He de dir que va ser el millor allotjament d'aquell viatge i amb molta diferència. Tractant-se d'un concepte d'allotjament sostenible i ecoeficient no li faltava cap luxe. El propietari, Phillipe, ens va sorprendre pel seu gran coneixement sobre la nostra terra i en especial de Catalunya, on va estar treballant uns anys. Es tracta d'un allotjament que no només recomano sinó que tornaria a anar sense dubtar-ho ara mateix si el pressupost m'ho permetés.



Però com sabem prou bé que com com "el cul del Jaumet", la següent (i successives) vegades que hem parat a dormir a Skoura ho hem fet al Chez Talout, un lloc fantàstic en un altre modalitat perquè es troba situat en un turó fora del palmeral, de manera que es té una panoràmica d'aquest inigualable. Per això, perquè és un lloc fantàstic, perquè s'hi menja de conya i per en Soufiane durant tots aquests anys (des d'inicis de 2016 ja no hi és), és el nostre lloc de parada a Skoura quan anem en família o amb un grup reduït.

AUBERGE CHEZ TALOUT
Oulad Aarbiya- 45000 Skoura
Ouarzazate, Maroc
Tél : +212 (0)5 24 85 26 66
Preu: 100€ Mitja pensió 2 adults i 2 nens
Email : taloutabde@yahoo.fr

Links: Web - Tripadvisor

 

  

 
 

 

 
 (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

SITUACIÓ: Un dels punts forts d'aquest allotjament és la seva ubicació. Es troba, precisament, just a la vora del palmerar de Skoura damunt d'un turó a l'altre banda de l'oued (riu sec). Això suposa l'avantatge de tenir unes vistes impressionants sobre el palmerar i cap a l'Alt Atles, que si s'està allotjat dins del palmerar mai havíem tingut. Per arribar-hi cal agafar un desviament just abans de creuar el riu venint de Ouarzazate, a partir d'allà s'agafa la pista d'uns 2 km fins a l'alberg. És transitable amb un turisme, però amb prudència, em sembla més difícil d'arribar en turisme a alguns allotjaments dins del palmerar, de fet.

ARQUITECTURA: Bonic i harmònic. Construït amb tècniques i materials tradicionals però amb el confort que els turistes requereixen, l'allotjament es compon de dos edificis que envolten l'espai del jardí i la piscina. Tot cuidat en extrem. L'interior i l'exterior de les edificacions així com el jardí i la piscina són totalment coherents i conviden a passar-hi hores i hores.

SERVEI I NETEJA: La neteja és impecable, tot cuidat fins al mínim detall. Ens van atendre dos nois, però principalment volem agrair a Soufiane les seves atencions amb nosaltres i, sobretot, cap als nostres fills. En arribar els va portar el berenar i uns sucs, ens va fer un sopar sense verdures crues "perquè ells no tinguessin problemes de panxa" (encara que els nostres fills, la veritat, són tot terreny), ens va regalar aigua per al camí, tovalloles per a la piscina, etc . Moltes gràcies, així és com cal portar un negoci.

CLIMATITZACIÓ: Aire condicionat i calefacció a les habitacions, molt necessari a l'estiu. La primera setmana de juliol hi feia una calor infernal i, encara amb l'aire condicionat, no podem dir que s'estigués fresc, encara que considerant les temperatures exteriors de 45 º C, vam poder dormir còmodament.

HABITACIÓ: Preciosa. Habitació familiar composada d'un gran espai amb un llit doble i un bany. Annexa havia una altra habitació que era com un salonet per als nens. Materials tradicionals (fang, canyes al sostre, estuc) que no renyeixen amb els coixins i edredons de seda. Una meravella per als sentits.

BANY: No molt gran però suficient, tot amb estuc tradicional marroquí (tadelakt). Tovalloles gegants i suaus.

RESTAURACIÓ: LA MILLOR RESTAURACIÓ EN UN ALBERG AL MARROC FINS AL MOMENT. I això és molt dir! El sopar va ser absolutament extraordinari, especialment una gran font amb diversos tipus de llegums i verdures cuinades cadascuna d'elles de la millor manera (mongetes al vapor, albergínies arrebossades, nius de patates fregides amb melmelada de tomàquet ...) i el pa ... mmmmm ... acabat de fer. Deixa el llistó molt alt. L'esmorzar, servit a la terrassa superior i amb vistes a tot el palmerar, serà difícil d'oblidar.

RESERVA: Tot via email de manera ràpida i eficient.

ALTRES: Disposen d'espai on poder entrar el cotxe, encara que també es pot aparcar a la porta sense problemes. Disposen de parc infantil on els nostres fills van gaudir un munt, tot i que les joguines eren força rudimentàries (vaja, com les que hi havia a les places quan jo era petita).Tenen wifi en tots els espais, tot i que a les habitacions arriba molt justet.


En successives visites (moltes) a aquest Alberg només puc dir que segueix exactament igual o millor, amb un Soufiane encara més atent a totes les necessitats dels hostes. En la nostra darrera visita ens va ajudar amb una puxada a la roda del cotxe i ens va reservar el hammam del poble per a nosaltres quatre solets, un gustàs difícil de superar, però això serà una altra història. Des d'inicis de 2016 en Soufiane ja no hi treballa, però en Abdou, que n'ha pres el relleu, ens ha demostrat en la darrera visita que aquest establiment segueix amb el seu alt niell de sempre.

Els atzars de la vida (i de la climatologia) ens van portar en el darrer viatge realitzat a haver de realitzar una segona nit a Skoura no prevista. Al Chez Talout no ens podien acollir una altra nit (erem un grup molt nombrós!) i ens van ajudar a cercar una alternativa. Aquesta va aparèixer a escàs mig quilòmetre, a l'Alberg del simpàtic Aziz, anomenat Dar Panorama i que ha resultat una magnífica opció per als nostres viatges en grup de famílies.


AUBERGE DAR PANORAMA
Oulad Aarbiya- 45000 Skoura
Ouarzazate, Maroc 

Tél : +212 (0)5 24 89 10 32 - +212 613 95 36 22
Preu: 900 dh mitja pensió de 2 adults i 2 nens
Email : darpanorama1@gmail.com - darpanorama@yahoo.fr
Links: Web - Tripadvisor



 

 

 

 

 

 

 
(cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

SITUACIÓ: Es troba just a la part alta d'un turó al costat del palmerar d'Skoura i la diferència entre allotjar-se immers en el palmerar, on un no té consciència d'on està, o fer-ho en un turó just al costat amb unes visuals magnífiques del Palmerar i de l'Alt Atlas al fons, no té preu. Per arribar a l'allotjament, venint de Marràqueix, cal prendre un desviament just en un revolt abans de creuar el riu (oued). Està indicat amb cartells i es pren una pista transitable per a qualsevol vehicle durant uns 2 o 3 km fins a arribar a l'allotjament. S'aparca a la mateixa porta.

ARQUITECTURA: La casa no es diferencia pel que fa a característiques arquitectòniques dels altres allotjaments de la zona. A la planta baixa es situen el menjador, una sala comuna, la cuina i algunes habitacions. A la planta primera hi ha 7 habitacions (dobles, triples, quàdruples ...) totes elles amb bany interior i també es troba una preciosa sala comuna amb vistes de 360 ​​graus sobre els voltants. Així, esmorzar o passar una estona llegint en aquesta sala és impagable, amb el palmerar en primer pla, el desert en segon i l'Alt Atlas nevat al fons. S'accedeix a una terrassa a l'última planta, una mina per als que gaudeixin fotografiant.

SERVEI I NETEJA: Aziz, el seu fill i la resta de la seva família faran l'impossible per atendre totes les necessitats que sorgeixin, sempre de manera atenta i discreta. Són gent educada i servicial i això és important remarcar-ja que ho van demostrar amb un total respecte cap als costums del nostre variat grup de 18 persones. L'allotjament està molt net i cuidat.

CLIMATITZACIÓ: L'AACC a l'estiu és absolutament necessari i les habitacions en les que ens hem allotjat tenien bomba de calor (calefacció a l'hivern i AACC a l'estiu).

HABITACIÓ: En aquesta ocasió viatjàvem en un grup de quatre famílies i ens hem organitzat entre nosaltres per dividir-nos entre les habitacions de la planta primera. Totes elles tenen bany interior i hi ha una nevera a disposició dels hostes, molt útil per refredar les begudes i tenir-les preparades per a la resta del dia.

RESTAURACIÓ: El sopar va ser deliciós, abundant i cuinat al moment. L'esmorzar, servit a la sala de la planta primera, va ser abundant i complet. Molt satisfets amb la restauració de l'establiment.

RESERVA: No teníem reserva prèvia, així que no podem opinar sobre el procés de reserva. Ens van oferir la seva targeta de visita per poder reservar en properes ocasions via email o per telèfon. Tenen pàgina web.


ALTRES: L'allotjament disposa de wifi a la sala de la planta primera.

Així, ja veieu, hem visitat tres establiments amb perfils molt diferents al Palmerar de Skoura. Tots tres molt satisfactoris i on repetirem segur en funció de la companyia i de les característiques dels propers viatges.




4 comentaris:

  1. Skoura tiene algo especial, un encanto mágico. Y el peculiar Sr. Aziz, dificil de olvidar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Peculiar, pero entrañable!
      Skoura, como Midelt, tenemos que explorarlo mejor, no?

      Elimina
  2. Por supuesto, y la vertiente sur del Ayachi también.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues está claro que habrá que cruzar el Ayachi por "alguna parte". Jeje.
      Besos!!

      Elimina

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...