Marroc amb avis i nens: 02 Marrakech - Skoura

Dia 2      Marrakech - Skoura
Distància: 241 km           
Allotjament: Chez Talout

A les 9:00, puntual com sempre, apareixia a la porta del Riad el noi de Trocadero Car que ens venia a portar el cotxe, que ja teníem aparcat a escassos 100 metres. En aquesta ruta no era imprescindible un tot-terreny (ma mare no m'ho hauria perdonat) però és un "extra" de seguretat que mai està de més. I en aquesta ocasió vam escollir un 4x4 perquè era l'únic vehicle que tenia cabuda suficient per a nosaltres sis i el poc equipatge que portàvem.

Després d'una breu parada a la benzinera i al Carrefour, on vam comprar "el necessari" per garantir-nos uns piscolabis en condicions, a les 10:30 sortíem de Marrakech per la N9 en direcció cap al sud. Circular per les carreteres marroquines fa que l'ús del DVD sigui bastant innecessari i, quan es tracta de fer l'ascens de l'Alt Atlas pel coll del Tizi'n Tichka, la diversió està assegurada! A part de les infinites corbes i del magnífic paisatge, els camions carregats de palla posant a prova les lleis de la gravetat i les pick-up carregades de bestiar en dues plantes fan que els nens (i els adults) no donem abast. Com a "bonus track" de la diversió hi hem d'afegir les obres que s'estan realitzant en els darrers 30 km abans de coronar el Tichka (necessàries!!!) i com a súmmum del surrealisme, la gràcia natural que tenen els operaris marroquins en la senyalització i, sobretot, en els passos alternatius... els meus pares tenien els ulls oberts com dos plats.


Si no haguéssim anat amb els avis hauríem passat de llarg  i, a les 13:00, no hauríem fet la típica foto coronant el Tichka, però aquesta foto era "imprescindible". Els qui ho heu sofert alguna vegada ja ho sabeu i el que no, us ho descriuré: només posar el peu a terra us sortiran uns quants venedors de les paradetes de minerals que, amb una insistència  que frega l'exasperació, us intentaran vendre qualsevol cosa. Quan vegin que no compreu, us intentaran demanar qualsevol cosa com medicaments o bolígrafs. En fi, és el preu que s'ha de pagar, suposo, però, en el nostre cas, no acostumem ni a donar ni a comprar i intentem evadir-nos de la manera més educada possible.

El palmeral d'Skoura
La primera vegada que vam creuar l'Atlas amb els nens ens va impactar de debò i va ser el moment en què ens vam enamorar del Marroc més rural, després han estat moltes més i, el que la primera vegada és màgic, amb el temps acaba esdevenint "habitual". Així que us animo a llegir com ho vam descriure la primera vegada, té una frescor que hem perdut, malauradament.

Amb tota la calma vam fer la ruta fins a Ouarzazate, amb múltiples parades per a fer fotos. Després d'una parada per fer un pícnic més enllà de Ouarzazate, arribàvem al nostre magnífic allotjament a Skoura a les 16:00. I, respectant perfectament els nostres plans pre-establerts, vam dedicar la tarda a descansar, gaudir de la piscina, de la lectura, del billar i de la magnífica companyia d'en Soufiane, el noi que porta l'alberg i que és el tío més pencaire del sud del Marroc. No us perdeu aquest alberg si en teniu ocasió, és el nostre refugi a la zona i els meus pares us podrien confirmar que la sensació de pau allà és màgica. I, a més, s'hi menja genial i les habitacions són precioses.

El nostre refugi favorit: Chez Talout

Tips de consells:

  • Lloguer de vehicles: hem provat diverses opcions d'empreses de lloguer a Marrakech i la que millor resultat ens ha donat ha estat sempre Trocadero Car. No és únicament una qüestió de preu, perquè els seus preus són equiparables a les empreses grans i internacionals, però hi ha temes tant importants com el segon conductor, les cadiretes dels nens o l'assegurança a tot risc hi estan inclosos. A més, el tracte d'en Hicham, el gerent, és sempre exquisit.
  • Avituallament: un dels més grans plaers de viatjar en cotxe i per lliure és parar on hom desitgi i fer un piscolabis i/o una beguda fresqueta mentre gaudeixes del paisatge. Així, veníem preparats de casa amb una motxilla-nevera i alguns paquets de pernil ibèric i formatge curat envasats al buit. La resta de comestibles, la beguda i, sobretot, els paquets de gel per anar congelant als allotjaments els vam adquirir en un Carrefour que teníem localitzat a la sortida de la ciutat. 
  • Mitja pensió: en les rutes en cotxe intentem allotjar-nos en la modalitat de mitja pensió. Això és especialment recomanable en albergs i petits allotjaments, on cuinaran exclusivament per vosaltres aquells plats que hagueu acordat, que serà el millor que us puguin oferir. Això sí, cal tenir en compte d'indicar en el moment de la reserva que, a banda de l'esmorzar, també hi voldreu sopar. I si arribeu a un allotjament sense reserva, és convenient fer-ho amb suficient antelació per permetre que tinguin temps de comprar els ingredients i de cuinar un bon sopar per vosaltres. Menjareu com reis, ja veureu.

Per altres entrades i consells del mateix viatge: cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...